Tuomarin on erotettava rebound-kortti. Hänellä on silmät.

Kuitenkin ikuinen jalkapallomoottori ei ole vielä keksitty – ja ajan mittaan Brasilian ekstravagantti on kuivunut. 20. vuosisadan puolivälissä hyvin unohdettu vanha poikkipyynti palasi kentälle – belgialaiset menestyivät erityisen hyvin tässä puolustuskäytännössä. Peli muuttui hitaasti jälleen puolustavaksi ja yksitoikkoiseksi (huolimatta joidenkin jalkapalloilun roiskeista).

Ja tämä tarkoittaa sitä, että “offside” -aseman määritelmässä on toinen muutos. Vuonna 1990 – kaikkein tylsimmän maailmanmestaruuskilpailun jälkeen, jossa joukkue voitti finaalin ensimmäisen kerran ja teki vain yhden tavoitteen, ja häviäjät eivät saaneet mitään tavoitteita – jalkapallolainsäädänteet hyppäsi jälleen sääntöjä säätelevään – “offside” …

Pelastakaa meidät ikävystyksestä!
Nyt pelaajaa ei pidetty syrjään, jos hän oli samalla rivillä kuin puolustavan joukkueen viimeinen pelaaja.
Se oli yksi kahdesta radikaalisesta muutoksesta jalkapallosääntöihin 20. vuosisadan viimeisten 75 vuoden aikana. Tainnut jalkapallo alkoi jälleen, ja hän nousi ylös sekä voiton että inspiraation …

Ja tässä ja XX-luvulla syntyi ennennäkemättömiä teknisiä innovaatioita. Ja tietenkin uusi mobiiliverkon aika oli merkitty seuraavilla muutoksilla jalkapallon sääntelyviranomaiselle.

Poikkileikkauksen ensimmäinen parannus oli luonteeltaan anatominen. Nykyisellä vuosisadalla ei ollut aikaa aloittaa, sillä jalkapallolainsäädännöt selittivät, että hyökkääjä on sivussa vain, jos puolustajan viimeinen pelaaja oli hänen ruumiinsa osa, joka voi osua palloon.
Tämä tarkoitti, että nyt voit turvallisesti kääntää kädet ajon aikana. Jalkapalloilijoiden kädet ovat tulleet vapaiksi offsidesista!

Mutta vieläkin merkittävämpi oli passiivisen syrjäytymisen seuraava selvennys. Esimerkiksi, jos pallo pomppii puolustajalta tai maalivahtilta pelaajaan, joka on “offside” -asennossa, peli lopetetaan. Mutta jos puolustaja teki virheen antamalla hyökkäyksen hyökkääjälle syrjään, peli voidaan jatkaa.