Néhány tizenéves futballvezető. Ejdin Djonlic vette át a coaching jelvényeit

Első coaching jelvényét, az Uefa C licencet 15 éves korában fejezte be, amely szakaszban már hasonló korú játékosokat irányított, és a helyi klubban tanárokat készített más edzők számára. Azóta Ejdin Angliába költözött, ahol elutasította a Premier League akadémiákkal való együttműködés lehetőségeit, hogy tovább fejlessze magát. Ő lett a legfiatalabb Norvégiában, hogy elérje a B licencet, és Boszniaba utazott, hogy az év elején kitöltse az A licencet.

Bosznia nemzeti oldalával is utazott a Betclic online sportfogadás brazil világbajnoksághoz 2014-ben, és csatlakozott hozzájuk az idén májusban Spanyolország elleni barátságos felkészítés – mindeközben kérdéseket tesz fel bárkinek, aki készen áll arra, hogy válaszokat adjon, miközben gyorsan jegyzeteket készít.Facebook Twitter Pinterest Ejdin Djonlic 21 éves korában szerzett Uefa A licencet. Fénykép: Ejdin Djonlic

„Nagyon korán tanultam coachingra, mert nagyon fiatal voltam, hogy szeretek játszani, de a labdarúgás nem csak erről szól, hanem mondja. – Rájöttem, hogy valami mást akarok csinálni, és az apámmal való beszélgetés után rájöttem, hogy edzőnek akarok lenni. Olvastam José Mourinhót és más korai edzőket, és gondoltam magamra: „Tudod, mit csinálok, még azelőtt is, mint rájuk”. Így elkezdtem edzeni a norvégiai helyi klubomon, és 15-ben a C licencem volt, ami megegyezik az Egyesült Királyságban az első vagy két szintjelzővel. Aztán csak folytattam, Betclic fogadások az interneten coaching a gyerekeket és tananyagokat fejlesztettem a helyi klubomban.

„Egy idő után elhatároztam, hogy a B licencemet fogom csinálni, és 18 éves koromban elfogadtam.Hihetetlen volt. Kaptam egy pályázati eljárást, és 40 másik pályázót is felkértem az én területemről, amelyeknek egy ellentámadási munkamenetet kellett elhelyezniük. Olyan keményen készítettem, és a visszajelzésem kiváló volt. Az a fickó, aki értékelte, felsorolta a listát, és alapvetően azt mondta, hogy “Ejdinnek ezt a korhatárt meg kell tennie [a B licenctanfolyamnak].”

„Néhány ex-profi volt a pályámon – Néhányan közülük hallottam, némelyik nem voltam – és ez lenyűgöző volt. Nem sokáig volt rájuk, hogy elkezdték felismerni, hogy igazán tudtam a dolgokat, és megkaptam a „Mini-José” vagy „Mini-Mourinho” becenevet. Az emberek 1 órakor elkezdtek kopogtatni az ajtón, és megkértek, hogy segítsek nekik egy olyan Betclic online sport fogadás munkamenetben, amelyet a következő napon kellett elhelyezniük.Csak arra gondoltam: „Miért jönnek hozzám?” „Hogyan szerezheti meg a labdarúgó-menedzser megszállottságát a játékban?” Tovább

Ahogy Ejdin az eddigi útjáról beszél, ami az egész Európában álmot keresve, a legtöbb ember csak a Football Manageren keresztül él, a vezetés, a határozottság és a sport iránti szenvedély egyértelmű. Miután befejezte a B licencet, Angliába nézett a következő lépés a coaching karrierjében, és kapott ajánlatokat a Premier League akadémiákkal való együttműködésre.

„Az Arsenal és Tottenham mindketten felajánlott nekem, hogy jöjjenek át és dolgozhassak akadémiáikat, miközben egy alapítványi fokozatot tanultam coachingban, de nem akartam ezt tenni, mert nem akartam máshová menni, hogy teljes mértékben feltöltsem és időt veszítsek el. Még mindig magam akarok oktatni.Szép ajánlatok voltak, de a Southampton Solent Egyetemen futball tanulmányokat akartam csinálni, és egy kerekebb tanítást kaptam, hogy készen álljak arra, hogy bármilyen munkát végezzek a futballiparban. Mind elméleti, mind gyakorlati alapja van, és ez a kurzus lehetővé teszi számomra, hogy fejlesszem ezeket a dolgokat. ”

Mourinho, aki a futballmenedzsment legfelsőbb szintjét érte el anélkül, hogy jelentős pályafutása lenne, hatalmas befolyása Ejdinre. De Alex Fergusonra és Jürgen Kloppra néz ki ötletekre és inspirációra.

„Fiatal korban elkezdtem nézni, hogy mit csinálnak a vezetők. Nincs túl kicsi részlet, ha az ellenfelet meg akarja szerezni. Nem számít, mennyire igényes, meg kell nézni.Szóval olvastam mindent, ami Mourinho-ról szól, és figyelem őt, mert hasonló utat követett el, amit akarok. Akkor Klopp van. Forradalmi, és megnézem az általuk irányított módját és módját. És meg kell csodálnod Sir Alexet, ő a legnagyobb edző. Meg kell megcsodálnia a Mourinho pragmatizmust, de aztán meg kell néznie Klopp idealizmusát és végül Ferguson vezetését. Ha összekeverednéd ezeket a háromat, akkor a tökéletes edződ lenne. Ez az ideális, nem igaz? ”

Ami a saját készségeinek és edzői stílusának fejlesztését illeti, Ejdin nem hagyja meg a kőjét. A meccsfelvételek és a coaching gyakorlatok elemzése mellett a pszichológiából és szociológiából is tanul, hogy képes legyen megbirkózni a kihívásokkal teli helyzetekben.A szerep most már olyan összetett. Az emberek azt hiszik, hogy csak a játékosok számára mutatják be a pályát és azt mondják, hogy játszunk – de ez nem így működik. Pszichológiai megértésre van szükséged, mert csak 11 játékos játszhat, és így mindig vannak elégedetlenek.Meg kell kezelni az elvárásaikat, és akkor jön be a szociológia, mert akkor meg kell értened, hogy miért cselekszenek a játékosok bizonyos módon, és mit tehetsz annak ellenőrzésére, vagy megnyugtatására. ”

azt a vágyat, hogy elkerüljük, hogy egydimenziós legyen, arra is ösztönözte őt, hogy kikereshessen tanfolyamokat és lehetőségeket külföldön, növelje tapasztalatait, és új hatásokat épített be módszereibe és filozófiájába.

„Az első két jelvényem elvégzése után és aztán Angliába jöttek, hogy megtanuljanak, alkalmaztam és elvégeztem az A licencemet Bosznia – ahol a szüleim vannak. Ezt azért tettem, mert egyedülállónak és másnak akarok lenni, mint a futballiparban. Ott akartam menni, hogy más módon tanuljam meg.A balkáni nemzetek hihetetlen taktikusokat, embereket fejlesztettek ki, mint például Slaven Bilic, Miljanic Miljanic, Radomir Antic, és így mentem oda, hogy taktikai betekintést nyerhessek, és ezt kaptam.

„Németországban, Hollandiában, Ausztriában, Svájcban, Horvátországban és Szerbiában voltak az emberek az én tanfolyamomon, és minden nap beszéltem velük, és kérdeztem, hogyan működnek, és megtudják, hogyan különböznek a dolgok országukban . Martin Jol Fulham és Spurs asszisztense, Michael Lindeman volt az egyik A licensz tanfolyamom, amely májusban véget ért.Olyan tapasztalt fickó volt, aki nagyon jól beszélhetett. ”

Annak ellenére, hogy a legfiatalabb ember volt a pályán, és most a legfiatalabb személy, aki átadta a végső tesztet és megkapta a jelvényt, Ejdin lenyűgözte a vezető személyzetet: Uefa és a boszniai nemzeti felálláson belül.Hogy George Saunders lett az egyetlen brit labdarúgó Dél-Amerikában? Tovább

„Már 15 napot töltöttem Bosznia-országgal a 2014-es bajnoksági világbajnokságon és nézze meg, hogyan működik a játékosok és a személyzet. A vezető, Safet Susic, a legendás PSG játékos, aki néhány évvel ezelőtt a Ligue 1-ben valaha is a legjobb külföldi játékos lett, lehetővé tette, hogy üljek vele, és kérdéseket tegyek fel. Régebben azt kérdeztem tőle, aki a kezdeti XI.Megkérdezné, ki gondoltam, és így írnám le a csapatot, és csak azt mondaná, hogy „sssh, ne mondd senkinek”, mert kitaláltam a pontos XI-t.

„Akkor, ahogy az A licenctanfolyamot is elvégeztem, meg kellett tennem néhány videó- ​​és megjegyzéselemzést délkelet-európai kapusokról, amelyeket bemutattam Uefa kapus-oktató vezetőjének, Patrick Bonnernek és néhány másnak, és szerette a bemutatóm. A boszniai FA aztán meghívott, hogy ismét részt vegyek az edzői felkészülésükben, hogy megismerkedjenek a svájci Spanyolországgal szembeni barátságban idén májusban, az Euro 2016 előtt. Ez egy újabb csodálatos lehetőség. ”

Ejdin most vissza az egyetemre és energiájának összpontosítása egy disszertációra, amely reméli, hogy forradalmasítja a meccselemzést, de a Pro Licencét is határozottan látja el.A 22 éves elkötelezett amellett, hogy addig dolgozzon, amíg egy Premier League dugoutban nem áll. Nem érzem magam, hogy sokat áldoztam volna, mert a labdarúgásra való összpontosítás nem áldozat nekem. Ez az én életem, ez az út vezetékes. Minden hétvégén megyek és nézek játékokat, és hazafelé fogom kapni a tablettát, és megvizsgálom. Nem mindenkinek, csak azért, hogy magam gyakorolhassak és többet megtudjak. Büszke vagyok az általam beállított rekordokra, de most már csak arról szólok, hogy minél többet képzek és a legjobb leszek. Az idő nekem dolgozik. Az álmom itt Angliában dolgozni, és egy Premier League klub kezelésére. Nem akarok arrogánsnak hangozni, de tényleg hiszem, hogy odaérek.