Mutta tämä puolustava orgia ei kestänyt pitkään …

Ja vuosi 1925 tuli. Neuvostoliitossa he tuomitsivat Trotskin ja alkoivat rakentaa sosialismia yhdessä maassa. Englannissa paikallinen jalkapalloliitto hyväksyi ehkä kaikkein radikaaleimman muutoksen jalkapallosääntöihin 20. vuosisadalla. Ja se koski tietenkin tärkeintä sääntelyviranomaista: “offside” -asemaa.

Tästä lähtien pelaajaa pidettiin syrjään, jos hänen edessään oli vähintään kaksi vastakkaista pelaajaa ja vastustajan tavoite. Sisältää tietenkin myös pitäjän.

Englannin jalkapallolainsäädäntöjen surullinen työ ei ollut turhaa. Jos ennen radikaalia muutosta vuoden 1924/1925 kaudella jalkapalloliiton pelaajat ansaitsivat 4700 tavoitetta, sitten seuraavalla kaudella, saman määrän otteluita varten, mutta uuden offside-säännön mukaan he voittavat 6.373 maalia netissä. Vuoden 1926/27 kaudella George Kamzell, joka soitti Middlesbrough’lle, asetti ennätyksen pisteytys-, pisteytys- ja 59 maalia. Ja ensi kaudella hänen tuloksensa oli estänyt hämmästyttävä jalkapalloilija Dixie Dean Evertonista, joka teki vielä yhden maalin (ja tämä ennätys – 60 maalia vielä).

Kun teet keinotekoisen sivun, saatat joutua suuriin vaikeuksiin. Jalkapallo on tullut mukavammaksi, ja yleisö tarvitsee vain tämän …
Voit ajatella vakavasti tyyliä ja taktiikkaa. No, joka on vaalia – tasapainoinen peli.

Petoeläimellä ja pyydystimellä. Se oli tällä hetkellä – eikä mikään satunnainen maailmassa, koska mitään ei tapahdu – suuri englantilainen kouluttaja Herbert Chapman saapuu Arsenaliin Lontoossa. Tulee vetää yksi keskikenttäpelaaja puolustuskeskukseen ja saada uusi taktinen järjestelmä – heidät kutsuttiin “kaksinkertaiseksi”. Arsenalista tulee vahvin 30-luvun klubi: viisi liigan otsikkoa ja kaksi kupillista.

Ja sitten järjestelmä “double-ve” tartunnan pelaajia kaukaisesta Amazon, jossa, kuten tiedätte, paljon villi apinoita. Ja hän meni, meni hienoon jalkapallo-braziliaan …