Novak Djokovic voittaa Gaël Monfilsin saavuttaakseen seitsemännen US Open -finaalin

Eräs erikoisimmista tenniskilpailuista, jotka kukaan läsnä olisivat voineet muistaa, Gaël Monfils menetti 13. kerralla peräkkäin Novak Djokovicille ja luovutti loistavan loisteen ja valehtelun neljän sarjan lahjaksi puolustavan mestarin paikalle viimeisellä sijalla.

Djokovicin kymmenennessä suorassa New Yorkin osassa olisi pitänyt voittaa puoli kertaa maailman No12 vastaan, joka esiintyi täällä ensimmäistä kertaa tällä tasolla. Kahden tunnin ja 32 minuutin kuluttua, joka näytti kaksinkertaiseksi niin kauan, voittaja hoiti kaksi kovaa hartiota, jotka saattavat vielä pilata häntä sunnuntaina, ja aivot, jotka varmasti vahingoittivat yhtä paljon. Vahinko? Hänellä oli hämärä virne. Historiankirjoissa todetaan, että Djokovic leikkaa ranskalaisen 6-3, 6-2, 3-6, 6-2, mutta se on vain kirjan kannessa.Djokovic oli jo avoimen aikakauden ensimmäinen pelaaja saavuttamaan slam-semifinaalin kolmen vastustajan eläkkeelle siirtymisen kautta – Jiri Vesely, Mikhail Youzhny ja Jo-Wilfried Tsonga. Nyt hän oli yhteistyökumppani urheilutapahtumassa, joka oli arvokas Broadwayn johdolla.Novak Djokovic tappii Gaël Monfilsin tekemään US Open -finaalin – kuten tapahtui Lue lisää Monfils iski kovasti, alas keskeltä ja melkein halpoihin paikkoihin. Hän kohautti, hämmästytti, nauroi ja hän näytti joskus antavan luopuvan ja kävelemään. Hän pysyi liikkumattomana kaksi jalkaa perusviivan sisällä saadakseen, sitten räjähti elämään, joskus tuloksella, usein katastrofaalisella vaikutuksella. Hän kaksinkertaisti virheen 137mph – toisella palvella. Hän pelasti menetetyt syyt ja loi enemmän heistä. Hän palveli 11 ässä ja 11 kaksinkertaista vikaa.Lopulta hänet taivutettiin mailaa vastaan ​​lähes jokaisen pisteen välillä.

“Tämä oli yksi hulluimmista otteluista, joita olen koskaan nähnyt”, sanoi hyljännyt John McEnroe, joka on ollut paljon itsessään. Ainoastaan ​​yhden pelin jälkeen Djokovic valitti siitä, että valot olivat päällä, 200 jalkaa pitkin tuomioistuimesta huolimatta auringosta. Eta Asderaki-Moore, joka oli nähnyt Serenan Williamsin aikaisinta harhakuvitelmiaan, pysyi äärettömänä.

Se ei pysäyttänyt Djokovicin valaistusta tennistä. 20 minuutin kuluessa hän oli 5-0 ylöspäin, veistämällä järjestelmällisesti vastustajansa itsensä vakaumukseen. Monfils pelasti salakuuntelun kolmella ässällä. Lihas siirrettiin. Pallo tuli serbialaisen mailailusta kuin tutkijat kalibroivat, pistoolin kaltaisella tarkkuudella. Hän teki tämän kirjan toimesta, mikä tapahtui toisessa päässä.Hänen reittisuunnitelmansa pelattiin kuitenkin seitsemännessä pelissä, kun Monfils irrotti hermojaan ja alkoi luottaa hänen täysin erilaisiin vaistoihinsa. Monfils hymyili Djokovicin kaksoisvirheenä ja antoi hänelle tauon. Kolme peliä oli jo päättynyt kaksoisvirheillä. (Djokovic iski kaikkiaan seitsemän, hänen palvelunsa tarvitsee leikkausta). Monfils näytti siltä, ​​että hän voisi tuskin vaivautua olemaan kentällä, aloitti pehmeän ballingin, la Arthur Ashe v. Jimmy Connorsin vuoden 1975 Wimbledonin finaalissa. Djokovic pelasti kaksi tauottopistettä ja ottivat vastaan ​​35 todella hienoa minuuttia.Serena Williams ulos US Openista shokkipesäkkeelle Karolina Pliskova Lue lisää

Väkijoukko ei tiennyt mitä ajatella.He seurasivat ulkopuolista, joka ei olisi laskenut koko turnauksen turnausta jonkinlaisessa itsetuhoisessa pilkussa mestaria vastaan, jonka oma historia selittämättömässä hajoamisessa oli haudattu syvälle hänen menneisyyttään.

Mutta täällä, vakaa ja tarkka, hän hitaasti poisti Monfilsin pelisuunnitelman anarkiaa ja voitti 18 21 pistettä joukkoihin ja 4-1 ylöspäin. Kun Djokovic paljasti rakkautta, Monfils hyppäsi ja jäi hänen tuolilleen kuin kupuilla.

New Yorkin tennarit antoivat kolmannen sarjan alussa pyöreälle booingille ja Monfils vastasi kannustamalla heitä eteenpäin. Miksi ei? Hän sitten kaksinkertainen vika pudottaa palvella.Ranskan tennishallinnon presidentti Jean Gachassin istui kentällä, pudisti päätään ja ampui poskiaan.

Monfils otti hienon pisteen korkealuokkaisesta rallista, joka rikkoi 2-2: – ristikkäiskeskustelu kolmantena, ja kokoelma lämmitti hänet jälleen kerran. Hänellä oli tunteitaan merkkijonoon. Hän alkoi myös soittaa Djokovicia kuin nukke, joka voittaja voitti voittaessaan rikkoa ja pitää ottelun 5-2. Djokovic sai raskaan hieronnan vasempaan olkapäähän. Serbielin puolesta alkoi torjua meltdown, hämmentävää ja hikoilua voimakkaasti 94 asteen lämmössä, kun hän kamppaili palvelemaan yli 100 kilometriä tunnissa. Hän pakotti Monfilsin pelastamaan kolme taukopaikkaa ottamaan vastaan ​​joukon. Djokovic repimäisi paitaansa avoimesti kaulaan, kun se tarttui kaulan ympärillä olevaan sydämenmuotoiseen kultaketjuun. 40-rakkaudesta rakkauteen ollenkaan.Gachassin nousi hartaasti maanantaina, jonka hän oli harjoittanut tuntia aikaisemmin. Kohti (tai se oli perhonen?) Laskeutui ranskalaiselle selälle. Se oli hänen rasituksensa vähäisin. Djokovic, kolmannen neljänneksen 3-2, oli hänen vasen olkansa työskennellyt. Kun he tapasivat täällä yli viiden sarjan 11 vuotta sitten, Monfils valitti Djokovicin neljä pysähtymistä kouristusta varten. Ne ovat luultavasti yksi kaikkien näiden pisteet.

Maailma No1 sai pisteet hän halusi, mutta murtaa Monfils neljännellä pelillä neljännen sarjan rutiininomaisesti forehand että lensi ohi ranskalainen ilman vastausta.

Monfils sanoi, että hän oli “surullinen” McEnroe kuvaili hänen suorituskykyään “epäammattimaiseksi”. Hän sanoi: “Pidän Johnista. Luulen, että hän on hieno henkilö.Minulla ei ole mitään henkilökohtaista [häntä], joten olen hyvin surullinen oppia, että tällainen legenda kritisoi minua, koska lopulta mitä voin sanoa Johnille on “haluan olla paras. Se on rankkaa. Ja yritän parhaiten. ”

Hän selitti, että hänen varhainen asenne alussa oli ennakoiva.

” Ehdottomasti yritän päästä hänen päähänsä, yrittää luoda jotain uutta hänelle . “Mutta hän lisäsi, että hän siirtyi nopeasti Plan B -ohjelmaan. Djokovic tunnusti, että Monfils yrittää pelata omassa, ainutlaatuisessa tyylissä.” Se oli outo ottelu “, kaksinkertainen mestari sopi. “Olin täysin kiinni, kun hän vain seisoi siellä ja laittoi pallon takaisin ja ei tehnyt paljon [5-0 ensimmäisellä]. Mutta se on Gaël. Näin hän soittaa nyt. Näin hän soitti aina.Hän rakastaa keksimään lajikkeitaan. ”

Kysyi, miten se vaikuttaa siihen, hän sanoi,” minulla oli eri vaiheet, minun on myönnettävä. Minulla oli vaiheita, kun minut kuuntelivat, vaiheet, kun minua viihdytti hänen tekemästään ja vaiheet, joissa olin järkyttynyt itseäni antaen hänen häiritä peliäni ja rytmiäni. Menin läpi kaiken. Se oli hieno teatteri. ”

Ja hän vaati, että hänellä ei ole loukkaantumisongelmia menemästä lopulliseen, vaikka päinvastaisesta visuaalisesta näytöstä. “Se on takanani, joten minulla ei ole mitään huolta.”