Usain Bolt toivoo, että 200 metrin voitto vie hänet kuolemattomuuteen

Usain Boltin kolmas olympia 100m: n otsikko oli kuumottava kiistely Estádio Olimpico João Havelangen ympärillä, kun Jamaikan ilmoitti rohkean kalibroinnin Rio-kohteistaan. Ei vain hän halunnut historiallisen “kolminkertaisen triple” kolmesta peräkkäisestä 100m, 200m ja 4x100m nimikkeestä, mutta – hyvällä mittauksella – 200m maailmanennätys ja urheilullinen kuolemattomuus samoin.

Boltin suurimman suunnitelman ensimmäinen osa alkaa tiistaina 200m: n lämpöillä. Neljä miestä on ajautunut tänä vuonna nopeammin, kun amerikkalainen LaShawn Merritt on johtava rankingissa 19,74 sekunnissa, sadan sekunnin nopeampi kuin Justin Gatlin, hopeamitalisti sunnuntain 100 metrillä.

aina, Bolt tulee esiin kielletyksi suosikiksi.Hän ei ole menettänyt suurta 200m: n mestaruutta, koska hän voitti Pekingin olympialaisissa vuonna 2008, ja se olisi näiden pelien upein järkytys, jos kuvio muuttuisi.

oli Boltin silmissä hämmästyneenä, kun hän suosi heitä, jotka kysyivät hänen mahdollisuutensa murtautua hänen 200m maailmanennätykseen 19.19, joka asetettiin Berliinissä vuonna 2009. “Tämä on yksi suurimmista asioista”, hän sanoi hymyillen. “Minä todella haluan, että ennätys – ja luulen, että voin saada hyvää yötä lepopäivän jälkeen, se on mahdollista.” Usain Bolt: ihmiskunnan lopullinen nopeus freak Lue lisää

sunnuntai-iltana 100m: n lopullinen, tällainen keskustelu näyttää epämääräisemmältä kuin rohkealta.Bolt ylitti rivin 9,81: ssä, hänen hitaimman mestaruuden voittaneen ajan – kaukana siitä, kun hän lähti kentältä asettamaan Lontooseen 9,63: n olympiakertomuksen neljä vuotta sitten. Silti olisivat lieventävät olosuhteet. Yleensä puolivalmisteiden ja finaalin välinen kuilu on vähintään kaksi tuntia, jolloin sprinttien on aika leikata kehoaan ja mielensä. Tällä kertaa heidät vietiin ulos ja takaisin 80 minuutissa.

Jotain muuta kannattaa pitää mielessä. Viime viikolla Bolt kertoi ystävilleen, että hän tunsi olevansa osa-alueen 9.7 muotoa 100 metriä. Jos totta, 200 miljoonan maailmanennätyksen hyökkäys ehkä ei ole tällainen putken unelma, varsinkin jos kuuma sää pitää ja kestää väkijoukon adrenaliinia, kuten sunnuntaina.Jamaikan tietää katsomasta, että Wayde Van Niekerk rikkoo Michael Johnsonin kahden vuosikymmenen vanhaa 400m: n ennätystä, että sähköinen sininen Mondo-rata Rioon ansaitsee maineensa kaikkien aikojen nopeimpana.

Ennen 100m: jokainen urheilija otettiin käyttöön yksi kerrallaan tyrmäävällä techno-lyönnillä. Tämä oli suurin hetki useimmissa uransa aikana. Ymmärrettävästi useimmat olivat mietteliäs. Ei Bolt, joka heilutti ja hymyili hänen adoring fanit. Hän luultavasti olisi rennosti ampumajoukkueen edessä. Epäilemättä hän tahtoi itsekseen torjua luotejaan. Gatlin, ennustettavasti, oli taipunut – hänen maineensa epäonnistuneista huumetesteistä ennen häntä.Jälkeenpäin Bolt myönsi, että hän löysi jännityksen “järkyttävältä”.

Amerikkalainen kuuli hellittävät katkokset ja houkuttelevat, mutta viritti heidät ulos. “He eivät tunne minua, he eivät tiedä Justin”, hän puolusti jälkikäteen. “Ja minulla on omat kilpailijani 100 metrin tarkkuudella. Tämä on kaikkea mitä minä todella välittäisin. “

Gatlin lähetti nopeasti boos sen mieleen. Ja muutamia hetkiä hetken kuluttua aseen soimisesta, näytti siltä, ​​että hänellä olisi vain kentällä ajaa. Jopa 34-vuotiaana amerikkalainen alku on teknisen kauneuden työ: hänen kehonsa sopii täydellisesti aloituspistoolin kanssa. Kuten tavallista, hän oli lohkojensa ulkopuolella nopeimmin ja johdatti metrin puolivälissä.Bolt ei sitä vastoin räjähtänyt niin paljon kuin lohkojen nousu niiden ääressä: kuten mies, jonka liukuvasta levystä tuli pystyssä, kun nukkunut kovaa patjaa.

Mutta kun hän tuli hänen askeleeseensa oli ohi. 60 metristä 70 metriin Bolt kiinni ja sitten katapultti pois. Kun hän ylitti linjan, hän hidastui, käsi rintaansa tervehtimässä: tehtävä toteutui. Gatlin löysi itsensä toiseksi taas, 9.89, kun taas kanadalainen Andre de Grasse otti pronssi 9.91.

Bolt sanoi: “Se oli erittäin vaikeaa ajaa nopeasti, koska läpimenoaika oli niin lyhyt, että se oli naurettavaa. Minusta tuntui niin hyvältä semifinaaleissa, mutta kun tulin takaisin lämpimään alueeseen, minun piti alkaa lämmetä uudestaan. Minulle se oli todella tyhmä.Siksi kilpailu oli hidasta. “

Edelleen, voitto varmisti, että hän palasi tuttuun kultaiseen kulkuun ja olympiavaloon – ja janoivat enemmän. “Joku sanoi, jos voin voittaa nämä kolme kultamitalia, olisin kuolematon ja olin sellainen, josta halusin,” hän sanoi. “Tulin tänne todistamaan itseni yhdeksi hienoisimmista, erottaakseni eron kaikista muista, joten aion käydä sen kanssa.”

Harva lyö vetoa häntä vastaan. Tästä huolimatta kaikista radan ja kentän skandaaleista ja epäilyksistä huolimatta maailman nopein ihminen on valtavia lupauksia. Ja vielä kerran Boltilla on kuningas swagger.