Ryan Lochte paljastaa yksityiskohtien, jotka ovat Rio-joukkojen aseellisen ryöstön poliiseja

Brasilian poliisi tutkii USA: n olympiakulmion uimari Ryan Locstä ryöstöä, joka pidätettiin aseilla miehillä, joka oli poliisin poliisi Rio de Janeirossa, kun hän palasi urheilijoiden kylään puolelta sunnuntaiaamuna .

Ristiriitaisia ​​raportteja tapahtumasta, mutta sunnuntaina Lochte paljasti täynnä kauhistuttavia yksityiskohtia. Rio Olympics 2016: GB: n Whitlock voittaa lattia kultaa, Lochte ryöstää, golf – elää! Lue lisää

“Olemme vetäytyneet taksilla, ja nämä kaverit tulivat ulos tunnuksella, poliisin tunnuksella, ei valoilla, ei pelkästään poliisin tunnuksella, ja he vetivät meidät yli”, 32 -vuotias uimari kertoi NBC: n tänään -ohjelmalle. “He veivät aseitaan, he kertoivat muille uimareille pääsemästä alas maahan – he saivat alas maahan.Odotin, että olin kuin ettemme tehneet mitään väärin, joten en pääse maahan.

“Ja sitten kaveri vetäisi aseensa, nosti hänet, laittoi sen otsa ja hän sanoi: “Mene alas”, ja laitan käteni ylös, olin kuin “mitä”. Hän otti rahojemme, otti lompakkoni, jätti matkapuhelimeni ja jätti valtuuteni. “

Siviilipoliisit ovat käynnistäneet tutkinnan tapahtumasta, valtion poliisi tiedottajat kertoivat Guardianille, mutta hän sanoi ei ollut vielä selvää, oliko Yhdysvaltain tiimi jättänyt virallisen kantelun.

Sunnuntaina sunnuntaina KOK oli sanonut, että ryöstöraportit olivat “vääriä” ennen kuin sanovat, että niiden ensimmäinen kieltäminen oli ” ”.Yhdysvaltain olympiakomitean tiedottaja vahvisti uutiset.

“Yhdysvaltain olympiakisat-ryhmän (Gunnar Bentz, Jack Conger, Jimmy Feigen ja Lochte) neljä jäsentä jättivät [puolueen] varhain sunnuntaiaamuna taksilla, joka suuntautui olympiakylään “, tiedottaja sanoi. “Heidän taksinsa pysäyttivät henkilöt, jotka esittivät aseistettuja poliiseja, jotka vaativat urheilijoiden rahaa ja muita henkilökohtaisia ​​tavaroita. Kaikki neljä urheilijaa ovat turvallisia ja tekevät yhteistyötä viranomaisten kanssa. “

Lochten äiti, Ileana, kuvaili tapahtuman USA Todayille. “Luulen, että he kaikki ovat ravistelleet.Heitä oli muutama, “hän sanoi. “He vain ottivat lompakkinsä ja pohjimmiltaan se oli.”

Washington Post puhui Brasilian uimari Thiago Pereiran tiedottaja Flavio Perezista tarinasta. “Thiago Pereira ja hänen vaimonsa Gabriela Pauletti olivat ranskalaisessa Ranskassa sijaitsevassa Club Francissa, ja he juhlivat ystävänsä syntymäpäivää yhteisesti”, Perez sanoi. “Lochte oli myös samassa paikassa muistuttaen samaa syntymäpäivää. Ryan ja Thiago ovat ystäviä. Thiago ja hänen vaimonsa lähtivät aikaisemmin, he jättivät yksin, heistä kaksi. Thiago ja hänen vaimonsa menivät takaisin hotellilleen. Sitten Thiago selvitti, mitä tapahtui, nimeltään Ryan. Ryan on hyvin, ja Thiago sanoi, että ryöstö Ryanin mukaan oli taksi.Taksi oli ryöstetty. “

Uimari on voittanut kuusi olympiakultamitalia, mukaan lukien hänen viimeisimmän voiton osana USA: n 4x200m freestyle joukkue Riossa. Hän ei ole ensimmäinen urheilija, joka kärsii rikollisesta hyökkäyksestä.Michael Phelps karsivoi kimaltelevan olympiauran yhdellä viimeisellä uintikellalla Lue lisää

Rikollisuus on ollut tärkeä huolenaihe näille olympialaisille. Yli kymmenen vuoden kuluttua murhaajien ja murhien määrän lasku on lisääntynyt viimeisten kahden vuoden aikana. Pelien ajettaessa tapahtui useita tapahtumia. Merkittävimpiä olivat Australian paralympialaiset urheilija Liesl Tesch ja hänen koulutuskumppani Sarah Ross, joiden polkupyörät oli varastettu aseella, kun he oppivat Aterro do Flamengon julkisessa puistossa.Kolme espanjalaista olympiavoittajaa ryöstettiin toukokuussa, kun ammuntakilpailija menetti laitteensa varkauksina kesäkuussa.

Pelien ensimmäisellä viikolla oli useita korkean profiileja. Muggeri ammuttiin ja tapettiin, kun hän yritti ryöstää turvallisuuden päällikköä avajaisissa. Toinen tapaus liittyi yhteenottoon judo- wrestlerin kanssa Copacabanan rannalla. Ulkopuolella olympialaisten tapahtumien ulkopuolella valtava turvallisuusolosuhde – yli 22 000 sotilasta on otettu käyttöön yli 60 000 poliisin lisäksi – on johtanut jännitteiden lisääntymiseen joillakin alueilla. Keskustelussa valtiovarainministeriö ammuttiin – ja myöhemmin kuoli haavoistaan ​​- sen jälkeen, kun hän erehdyksessä ajoi huumekauppiaiden valvomaan favelaan.Seuraavassa tappajien metsästyksessä useita asukkaita on tapettu tai loukkaantunut.

Poliisi – tai poliiseja pukeutuneet ihmiset – usein näyttävät rikoksentekijänä. Viime kuussa kaksi puolustusvoimalaa, Jason Lee, siepattiin ja ryöstettiin Uuden-Seelannin jiu-jitsun taistelulajien asiantuntijoilta, jotka alun perin väittivät, että he sakkistelivat häntä, koska hän ei kuljetti passiaan. Hän teki valituksen, ja hän oli myöhemmin niin huolissaan hänen turvallisuudestaan ​​siitä, että hän lähti maasta. Amnestyn mukaan Rion poliisi tappoi 1519 ihmistä viiden vuoden aikana elokuusta 2015 – lähes yhdellä kuudella murhalla kaupungissa.