Bart Cummings, den “Koppar King, dör i åldrarna 87 hemma i Sydney

travhäst tränare Bart Cummings har avlidit vid en ålder av 87 omgiven av familj på sin gård i nordvästra Sydney.

Hans sonson och träningspartner James sade 87-åriga hade dött i sömnen under de tidiga timmarna av söndag morgon.

”James Bartholomew Cummings, OAM, avled fridfullt i sömnen under de tidiga timmarna i morse, söndag den 30 augusti 2015 i sin gård vid Princes Farm, Castlereagh ”, ett uttalande said.Saratoga Stunner: American Pharoah upprörd av Keen Ice i Travers Stakes Läs mer

”hans sista ögonblicken spenderades med sin familj och hustru 61 år, Valmae, som han firade sin årsdag på fredag.

”För Bart, åldern 87, var detta ett passande slut.En make, far, farfar och farfars far; en mästare tränare och en större än livet siffra.

”Vi kommer att sakna dig.”

Cummings hyllades på tävlingshäst tränare i Australiens historia, vinna Melbourne Cup 12 gånger, Golden toffel fyra gånger, Caulfield Cup sju gånger, Cox Plate fem gånger, VRC Oakes nio gånger och Newmarket Handicap åtta gånger.

Cummings hade varit i ohälsa under en längre tid och sällan vågade från sin gård . under de senaste åren

nyheten om hans död kom i en tweet från hans son Anthony:

Tributes häller in för Cummings som har ihågkommen som ”king of Melbourne Cup ”och en’legend av banan’av Australiens politicians.Tony Abbott (@TonyAbbottMHR) Så tråkigt att lära av döden av Bart Cummings, legend av spåret och jätten i sportAugust 29 2015Bill förkortas (@billshortenmp) en legend av gräset har lämnat oss.Vila i frid Bart Cummings. Våra innerliga sympatier till Bart familj och friends.August 29 2015Blake Shinn (@blake_shinn) Sombre dag med Master of vår sport tyvärr bortgång. Evigt tacksam & amp; Tack för minnen JBC #RIPBart pic.twitter.com/ceNq4nTjoGAugust 30 2015Gai Waterhouse (@ GaiWaterhouse1) en stor sorg moln över branschen med nyheten om Bart Cummings’ passing.The Cups Kings arv ihåg – dåtid, nutid och amp; future.August 30 2015Tommy Berry (@ TommyBerry21) RIP Herr Cummings, Mina tankar och ber att gå ut till Cummings familjen. Hans minne kommer att leva för evigt #RIPAugust 29 2015Hugh Bowman (@HugeBowman) fann jag om du var beredd att lyssna, Bart Cummings alltid haft en viss konstruktivt att säga.En ära att veta & amp; rida för honom. #RIPAugust 29, 2015David Warner (@ davidwarner31) Mycket tråkigt att höra tidens legendariske kapplöpningshäst tränare Bart Cummings. En av de stora !! #cupskingAugust 29 2015Layne Beachley (@LayneCBeachley) hästkapplöpning samfundet har förlorat en unik, pigg, begåvade och mycket älskad karaktär. #BartCummings ändrade hästkapplöpning foreverAugust 29 2015

Den australiska premiärministern, Tony Abbott, sade Cummings hade varit en idrotts jätte och en racing legend.

”Få människor har dominerat en sport som Bart Cummings gjorde.